II Cicle de Cultura i Espiritualitat

Enguany, La Causa, col·labora amb la Parròquia de Sant Esteve de Granollers i la XV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya en el II Cicle de Cultura i Espirtualitat que enguany té raó de ser sota el títol Pintura i cinema: un diàleg espiritual.

Sovint s’ha interpretat que l’art apareix quan l’esperit i la matèria es troben. És l’artista inspirat qui possibilita aquest encontre, aquest diàleg entre diferents realitats que esdevenen una sola cosa.
En efecte, les arts han estat sempre una eina pel diàleg. Dialoguen entre sí a l’hora que posen en relació les diferents branques del coneixement i les sintetitzen, oferint als seus espectadors nombroses ocasions per reflexionar sobre cultura, moral o espiritualitat. Així, les arts també ens interpel·len a nosaltres mateixos.
Sota aquesta visió neix la proposta del II Cicle de Cultura i Espiritualitat. Hem seleccionat dues pel·lícules actuals: “La tortuga vermella” i “Déu meu, però què t’hem fet?” i les hem col·locat al costat de la pintura del Bosco, un dels artistes més emblemàtics del segle XVI. Immediatament han aparegut infinitut de connexions que feien brillar amb renovada força a les pel·lícules a la llum de l’antiga pintura.

El Cicle s’estructura en quatre sessions: dues on es projectaràn les pel·lícules i les altres dues on entrarem en matèria amb l’historiador de l’art Jorge Rodríguez.

Entrada lliure. Per a més informació, et pots descarregar el tríptic.

Compartir
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone